VANDAAG 25% korting met kortingscode    PHL25
0item(s)

Je hebt niets in je winkelwagen.

Product was successfully added to your shopping cart.

FAQ/ Veel gestelde vragen

Verzending

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?
Je bestelling wordt binnen 1 tot 2 werkdagen geleverd.

Met welk transportbedrijf worden de bestellingen verzonden?
De meeste bestellingen worden met PostNL verzonden. Alleen de grote bestellingen worden met DHL verzonden.

Past mijn bestelling door de brievenbus?
De meeste bestellingen passen door de brievenbus. Grotere bestellingen zullen per pakketpost verstuurd worden.

Wat zijn de verzendkosten?
Alle bestellingen worden gratis verzonden!

Betalen

Hoe kan ik betalen?
We bieden verschillende betalingsmethodes aan: iDeal, Paypal, en Creditcard (Visa/Mastercard).

Betalen met AfterPay

AfterPay – Digitale Factuur (Nederland)

AfterPay voert voor PureHealthLab het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat u een digitale factuur van AfterPay via e-mail ontvangt om het gekochte product(en) te betalen. U kunt bij PureHealthLab betalen met een digitale factuur tot een bedrag van € 100,- als u voor de eerste keer betaalt via AfterPay. Bent u al bekend bij AfterPay kunt u betalen tot een bedrag van € 100,- .Ter goedkeuring van uw verzoek om te betalen met digitale factuur voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacy beleid zoals omschreven in haar privacy statement. Mocht onverhoopt uw verzoek tot betaling met digitale factuur niet geautoriseerd worden, dan kunt u natuurlijk het aan te kopen product betalen met een andere betaalmethode. U kunt bij vragen altijd contact met AfterPay opnemen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het consumentendeel van de AfterPay website.

AfterPay – Digitale Factuur (België) 

AfterPay voert voor PureHealthLab het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat u een digitale factuur van AfterPay via e-mail ontvangt om het gekochte product(en) te betalen.Ter goedkeuring van uw verzoek om te betalen met digitale factuur voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacy beleid zoals omschreven in haar privacy statement. Mocht onverhoopt uw verzoek tot betaling met digitale factuur niet geautoriseerd worden, dan kunt u natuurlijk het aan te kopen product betalen met een andere betaalmethode. U kunt bij vragen altijd contact met AfterPay opnemen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het consumentendeel van de AfterPay website.

Waar kan ik een kortingscode invoeren?

Op de betaalpagina kan je eventueel een kortingscode invullen. Vergeet niet om op "kortingscode toepassen" te klikken.
De korting wordt dan direct verrekend.

Retour

14 dagen recht op retour
Je hebt altijd 14 dagen (tussen levering en retourontvangst) recht op retour. In deze periode kan je beslissen of je het product wel of niet wilt gaan gebruiken. 

Retour procedure
Wil je toch liever afzien van je bestelling dan heb je 14 dagen bedenktijd. Om een product retour te sturen, dien je je retour aan te geven bij onze klantenservice (zie onze contact pagina), welke je zullen voorzien van een retourcode en retour adres. Zonder deze code kan je retour niet goed verwerkt worden. Zodra wij de retourzending ontvangen hebben en deze compleet en ongebruikt is, zullen wij de betaling crediteren. Let op, aangebroken, geopende, incomplete of beschadigde verpakkingen worden niet geaccepteerd. Hiervan zal je ook geen creditering ontvangen. Daarnaast is het niet mogelijk om een deel van je bestelling retour te sturen. Na 14 dagen accepteren wij geen retourzendingen en deze worden dan ook niet gecrediteerd. Retourkosten zijn voor eigen rekening en wij adviseren altijd om een retourzending aangetekend aan ons retour te sturen, wij zijn niet verantwoordelijk voor het kwijtraken van een retourzending en eventuele betaalverplichtingen blijven van kracht.